Stjepan Major – četvrt stoljeća sjećanja

Dana 08.04.2017. održao se 25. po redu memorijalni malonogometni turnir u sjećanje na nogometnu legendu i našeg poginulog suborca Stjepana Majora.
Stjepan Major bio je igrač Dinama iz generacije u kojoj su igrali Vlak, Zajec, Kranjčar, Mlinarić…, igrač Hajduka, Zagrebačkih plavih te kasnije ekipe “Grahorove”.
Nažalost, tijekom obrambenog Domovinskog rata, kao časnik i pripadnik 150. brigade hrvatske vojske, položio je svoj život na Oltar Domovine.
Malonogometni turnir započeo je intoniranjem državne himne nakon čega su se prisutnima prigodnim pozdravnim govorom obratili predsjednik Udruge Veterana 150. brigade HV gospodin Damir Loborec i gospodin Dubravko Klement-Lima koji je otvorio turnir.
Četvrt stoljeća turnira koji se teško probija na stupce sportskih rubrika i ove godine održao se u ŠRC “Jelenovac” i opstao je zahvaljujući ljudima koji ne daju da se ugasi uspomena i sjećanje na Stjepana Majora.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na turniru kao i svima koji su svojim trudom i zalaganjem omogućili nastavak jednog od najstarijih kontinuiranih memorijala u hrvatskom nogometu.